Top 21 Best Buy Interview Questions in 2021 [With Answers]

Best Buy is one of the largest retail multinational stores which provides customers with technology products, electronics, services, solutions, home office products and appliances, entertainment products, and other related services and goods. Being an international business segment and a domestic business segment and a leading provider of technology products, the company hires the best of the candidates out of a huge pool of applicants to provide the best of their services by hiring top business professionals. The multinational store is a large employer of entry-level workers and they only hire motivated individuals who are consistent with their performance.

The job roles are of various types like cashier, salesperson, stock manager, sales associate, etc. The interviews can be hard as the hiring managers tend to gauge the dedication of the prospective workers and candidates for the job.  The employers need to know how you as an employee can contribute to their business and that is why we have this article for you, to help you through your preparation of the best buy interview.

Best Buy Interview Questions

Question 1. What do you know about Best Buy?

Answer: “Best Buy is an American multinational consumer electronics retailer. It is headquartered in Minnesota, US. The CEO and founder of this company are Corie Barry and Richard M. Schulze. Pacific Sales, Geek Squad, Napster, CinemaNow, and Magnolia Audio Video are some of its subsidiaries. Best Buy is the largest specialty retailer in the united states and in the consumer electronics retail industry and it will be my pleasure to be a part of such a well-known company working towards meeting the needs of the consumer through its tech expertise.”

Question 2. Tell us something about yourself.

Answer: “I have been part of this retail industry for more than 2 years and I absolutely love working in this industry. Apart from that, I like learning new things, new skills, and gain new experiences. My hobbies include reading books, as well as blogging. Being a part of this industry for so long I have gained a lot of experience and expertise, and I know my work well enough to be able to contribute my skills to your company.”

Question 3. Why do you want to work for Best Buy?

Answer: “I have been following his brand for a long time, I love the products and I am a big fan of its retail services. Coming from the retail industry, I like interacting with customers and addressing their problems and I am very well aware of your company’s customer services. I have worked so hard to get my job with your company and working with your company is like my dream coming true and it will allow me to achieve my goals by contributing to your company with my skills.”

Question 4. How would you deal with an upset customer?

Answer: “if I find a customer unhappy or upset, I would first find out what is wrong with the customer and what issues are they facing. If the issue is related to some product or service, I would try to offer them the best possible solution like replacing the product with another one and responding to any of the queries I would first check the return and exchange policies of the company. My ultimate goal will be not to let customers return upset and I will make myself familiar with all the Best Buy Policies before starting my job.”

RECOMMENDED
Top 21 Nanny Interview Questions in [currentyear] [with Answers]

Question 5. What hours can you work for Best Buy?

Answer: “I am willing to work for any hour slots and any shift, as I am at a very initial stage of my career and I do not have any other responsibilities on my plate, I am willing to work on the holidays and weekends as well.”

Question 6. How will you go above and beyond for your customer?

Answer: “I would put the best of my efforts to provide the customer with excellent customer service. I am always willing to help the customer in finding the products they are searching for and I would make sure that the store is presentable as the displays are well kept and all the products are in availability. To give the best service I will make sure that they don’t have to wait for a lot of time in the waiting line and in the checkout lines as well.”

Question 7. Why did you leave your last job?

Answer: “I am looking for new challenges and I really wanted to work in an industry based upon a large scale and I thoroughly enjoyed my last job and I got to learn a lot from that job and that job has prepared me well enough to be able to give my best for this job.”

Question 8. Why should Best Buy hire you?

Answer: “I am sure that I am the most suitable candidate for this position because I have worked in the customer service sector for more than 1 year and I have fair experience in customer service, retail, and sales sector. I have developed a lot of retail skills namely communication skills, listening skills, analytical skills, and team working skills that are required to excel in this job apart from necessary qualifications. I am a smart worker and I am a quick learner and that is why I think I am the right person to get hired for this role.”


Question 9. What is one of your greatest strengths that will help you when you work for Best Buy if hired?

Answer: “One of my greatest strengths is my conflict management and my problem-solving skills. They help me a lot in the challenging situations of upset or angry customers. And I think it helps to do my job a lot better.”

RECOMMENDED
Top 21 Audiologist Interview Questions In [currentyear] [With Answers]

Question 10. What is your biggest weakness?

Answer: “My biggest weakness is that I seek perfection a lot but sometimes it does not help you in doing your job while managing your time. And I have realized that one should always choose progress over perfection to keep getting better at my job.”  

Question 11. Do you have any questions for us?

Answer: Always answer this question by asking employer smart questions like, “What do you like the best about working here?”, “What opportunities will I have to learn and grow with your company”?, “How would you measure my success and what could I do to succeed and exceed your expectations?”. By asking such questions, you will be successful in making a good impression in front of the employer.

Question 12. What makes you an ideal sales associate?

Answer: “My professionalism and my sales abilities make me an ideal sales associate.”

Question 13. Please tell us something about your previous work experience?

Answer: “I do not have as much working experience in this industry but I did for 3 months as a salesperson in a retail store. My duties included assisting customers, helping them in finding products, reporting my daily customer count to my manager, and so on.”

Question 14. How important is teamwork for you?

Answer: “Team members always have each other’s back. The other member fills the void of the skills that another person lacks and you get to learn a lot when you are in a team. When I work as a team, I feel like I am responsible for my teammate’s performance and together we can achieve better sales volume and great customer satisfaction through our knowledge and skills.”

Question 15. Try to describe the brand of Best Buy in three words.

Answer: “I would describe the brand as: Innovative, Customer-centric, and Forefront.”

Question 16. What would you say to a very talkative or chatty customer who insisted on carrying on a conversation while you have other customers to assist?

Answer: “In such a scenario, I would surely ask that customer to wait to tell the rest of the story after I help the other customers as I simply cannot avoid them or neglect what they are saying.”

Question 17. What would you do if you caught another employee stealing?

Answer: “I would let the manager know about it and let them handle the situation their way.”

Question 18. How do you keep yourself updated with new technology?

Answer: “I read technology blogs and I keep myself updated with all the technical news and magazines. Techcrunch is one of my favorite tech-blog and I also read books on technology.”

Question 19. This position requires you to wear a uniform to work. How do you feel about this?

Answer: “I feel like uniforms make you feel like you are a part of a team, it gives you a sense of unity and it also displays professionalism and attracts more customers while showing the integrity of the company. I am more than comfortable in wearing a uniform to work.”

RECOMMENDED
Top 21 Phone Banker Interview Questions In [currentyear] [With Answers]

Question 20. How can Best Buy motivate you on the job?

Answer: “I look for motivation in little things, if I feel like I am valued here as an employee, I will be more than motivated to contribute my work. A simple word of appreciation can make my day and motivate me on this job.”

Question 21. What type of manager brings out the best in you?

Answer: “A supportive and responsible manager is the one who can bring out the best in me. The manager should be able to assign and delegate me the duties that are the most suitable for me looking at my skills and he/she should be willing to help me when I am unfamiliar with some work or situation. By that, I would be giving more than my 100%.”

References

https://search.proquest.com/openview/0bcbcf7e6e6494e2130fd578ed989f46/1.pdf?pq-origsite=gscholar&cbl=52465